Thursday, August 13, 2009

Tuesday, July 28, 2009

Contoh Menjadi Bapa Mithali

Tergelak aku bila tgk video nih.. rasanya ni adalah scene dari cite Malcom In the Middle kalo tak silap aku..

Layan je la....

video

[AMARAN : JANGAN SESEKALI MENIRU AKSI DAN GAYA INI DIRUMAH. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB ATAS KEMALANGAN YANG BERLAKU]

Friday, July 24, 2009

Surat Cinta Seorang Hackers :: Episod ll

Maaf, aku tak pernah menggunakan port default. Dan aku slalu menggunakan protocol2 yang secure.
sehingga tak kan pernah kau mendapatkan plain text saat kau mencuba untuk melakukan sniffing terhadapku
dan C:\nc -l -o -v -e yang kau berikan hanya kuanggap sebagai spam semata
Meskipun kau menggunakan anonymous proxy, kan terus ku trace, hingga ku temukan IP asli mu sebagai seorang pecundang yang tak reti tewas

Maaf, bug-bug vulnerabilitasku yang kau temukan hanyalah sebuah honeypot untuk menjebakmu.
Antivirus ku telah mendetect dan meRemove mu sebagai sebuah trojan yang mengancam
Meskipun kau berhasil memasang backdor php shell di hatiku tapi maaf,.. server tomcat ku hanya support jsp. :P
Freespace yang ada hanya tinggal sebuah drive swap yang sangat penting ertinya bagiku, dan takkan kuijznkan siapapun menempatinya.
Meskipun kau berhasil menambatkan Netcat sebagai “Remote Connect-Back Shell”, percuma,.. proxy ku takkan pernah mengizinkan ku connect dgn orang lain.

Maaf, untuk saat ini kau hanya akan menerima “Request timed out” dariku.
Kerana hatiku sedang “Sorry, server maintenance”
Tak perlu kau menjaga ku, karna diriku telah menjodohkanku dengan PNS (Professional Network Security)

Maaf, untuk saat ini “Destination unreachable”
Untukmu tak pernah ada kata “You dont have permission to access it”
Suatu saat kau akan menerima “Reply from me” dengan TTL=128. Tapi hanya sebatas sahabat, jangan mengharap respon lebih dariku.
kerana adminku curiga dan memblock akses dengan alasan klasik RUU APP.

Kau benar, aku bukanlah sebuah system, dan aku bukanlah bidadarimu.
dan aku bukanlah Si Punjangga dari langit yang bisa kau ajak bersuka ria.

Wednesday, July 22, 2009

Karya Kanak - Kanak Yang Lucu

Belek punye belek pakcik google.. tetibe aku terjumpe beberapa pics yang aku rasa memang kelakar habes.. mmg membuat kita asyik tersenyum... (mcm kate blog budak kt sini )....

jadi, cube tgk beberapa pics kt bawah, dan peratikan betol2..




Dan yang ini pulak...